Pénteken döntött az UEFA a 2021 (2020) -as Eb végleges helyszíneiről. Ahogy azt már lehetett tudni, Bilbaótól elvették a rendezés jogát, mivel nem tudott semmiféle garanciát vállalni a nézőszámora. Helyett Sevilla ugrik be rendezőként (30% -os kapacitással).

Nagy kérdés volt a müncheni helyszín, mivel korábban a németek sem tudtak minimális nézőszámot vállalni. Fellélegezhetnek azonban a német foci drukkerek, mert végül 14.500 nézőt beengednek majd az Allianz Arrénában (maximális nézőszám: 75.000). Így itt biztosan rendeznek majd Eb mérkőzéseket.

Bilbaó mellett Dublin is elvesztette a rendezés jogát. Az ott lejátszandó 3 csoportmérkőzést Szentpétervár, míg  a nyolcaddöntőt London veszi át.

„Szorgalmasan dolgoztunk a házigazda szövetségekkel és a helyi hatóságokkal a biztonságos és ünnepi környezet biztosítása érdekében. Nagyon örülök, hogy az egész kontinensen, minden mérkőzésen fogadhatunk nézőket a válogatott futball ünnepén” – idézi a közlemény Aleksander Ceferint, az UEFA elnökét.

A törölt helyszínek korábban megvásárolt jegyeinek árát az UEFA teljes mértékben visszatéríti, és az új helyszíneken elsőssbséget biztosít a korábbi jegytulajdonosoknak. Fontos megemlíteni, hogy a koronavírus miatt hatályban levő beutazási korlátozások miatt a “Follow My Team” jegytípust is törli az Európai Labdarúgó-szövetség.

Így tehát kialakult a rendező városok névsora. A magyar válogatott csopormérkőzései az alábbiak szerint fognak alakulni.

Foci EB 2021, F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN)
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
április 25, 2021