Az A csoport rangadójaként volt meghirdetve a labdarúgó Eb 6. napjának esti mérkőzése. A házigazda olaszok svájccal csaptak össze a római stdionban. Sokan kételkedtek, hogy a hazaiak a török elleni 3-0-át eredményező kiváló formájukat meg tudják-e őrizni. A helyzet az, hogy egyelőre a válasz egyértelműen igen. Már a 20. percben Chiellini révén vezetést szereztek az olaszok, ám végül kezezés niatt érvénytelenítette a VAR a találatot. Sajnos nem sokkal később a Juventus játékosa sérülés miatt cserét kért. Egyelőre nem tudni mennyire komoly a baj, mára ígértek további tájékoztatást. A squadra azurrát nem zavarta meg kapitányuk elvesztése, a 23. percben Manuel Locatelli megszerezte a vezetést.

A második félidő ugyanúgy folytatódott ahogy az első félidőben zajlottak az események. Bár labdabirtoklásban nem látszódott, de komoly mezőnyfölényben játszottak a hazaiak. Az 52. percben sismét Locatelli zörgette meg a svájciak hálóját. Ezután is folytatódott at olasz nyomás, és bár több helyzetük is volt, csak a 89. percben sikerült Ciro Immobile révén beállítani a 3-0-ás végeredményt.

Ezzel zsinórban 29 mérkőzés óta veretlen az olasz csapat, idén még nem kapott gólt (785 perce). Az utolsó 19 mérkőzésén 59-3-as gólkülönbséggel állnak.

Olaszország–Svájc 3–0 (1–0)
Róma, Olimpiai Stadion, 12 445 néző. Vezette: Karaszjov (orosz)
Olaszország: 
G. Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini (Acerbi, 24.), Spinazzola – Barella (Cristante, 87.), Jorginho, M. Locatelli (Pessina, 86.) – Berardi (Tolói, 70.), Immobile, L. Insigne (Chiesa, 69.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
Svájc: Y. Sommer – Elvedi, Schär (Zuber, 58.), Akanji – Freuler (Sow, 84.), G. Xhaka – Mbabu (Widmer, 58.), Shaqiri (R. Vargas, 76.), R. Rodríguez – Seferovic (Gavranovic, a szünetben), Embolo. Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic
Gólszerző: M. Locatelli (26., 52.), Immobile (89.)

június 17, 2021