Eddig nem sok biztos információt tudhattunk meg a június 11. és július 11. között megrendezésre kerülő labdarúgó Európa-bajnokságról. Most azonban az UEFA közleménye szerint nézők előtt rendezhetik meg a mérkőzéseket. A 12 rendező ország (12 városában) külön dönt arról,  hány százalékos foglaltságot engedélyez a stadionokban.

Magyarország – Budapest – Budapest célja, hogy a három budapesti csoportmérkőzésen és egy nyolcaddöntőn a Puskás Aréna nézőtéri ülőhelyeinek 100%-át elfoglalhassák a szurkolók, amennyiben megfelelnek a belépés szigorú követelményeinek – írja az mlsz.hu.

Írország – Dublin – Az ír szövetség volt az első akik nem tudják garantálni a minimum nézőszámot a stadionjaikban – vagyis itt megtörténhet az, hogy nézők nélküll rendezzék a meg  a mérkőzéseket. Természetesen folyamatosan felülvizsgálják a lehetőségeket.

Skócia – Glasgow – A skót szövetség legalább 12 ezer nézőnek biztosan helyet tud adni a glasgow-i Hampden Parkban. Ez 25%-os telítettséget eredményezne.

Hollandia – Amszterdam – A holland szövetség is 12 ezer nézőt biztosan fogad majd a Johan Cruijff Arénában. Ez is 25%-os stadion telítettséget jelent.

Spanyolország – Bilbaó – 25%-os telítettséget biztosít, ez  13-14 ezer néző a San Mamés Stadionban. A spanyolok itt játsszák majd csoportmeccseiket a svédekkel, a lengyelekkel és a szlovákokkal, illetve itt is rendeznek nyolcaddöntős mérkőzést.

Anglia – London –  Minimum 25% a három csoportmeccsre, az elődöntőkre és a döntőre emelnének rajta

Azerbajdzsán – Baku – Minimum 50%.

Oroszország – Szentpétervár – 50%, de emelkedhet.

Románia – Bukarest – 25-33%, de emelkedhet.

Dánia – Koppenhága – 25-33%, de emelkedhet.

Az olasz és a német szövetség nem mondott még végleges arányt.  Minden országnak április 19-ig van ideje végleges számokat leadni, az UEFA pedig másnap dönt arról, hogy mely városokban fognak mérkőzéseket tartani.

Azok a szurkolók, akik ezekkel a feltételekkel mégsem szeretnének ott lenni a meccseken, április 22-én 18 óráig az UEFA hivatalos jegyértékesítési felületén visszaválthatják a korábban megvásárolt jegyüket. A szövetség visszatéríti a teljes vételárat. Az Európa-bajnoki részvételt novemberben kiharcoló magyar, észak-macedón, skót és szlovák válogatott drukkerei számára az UEFA májustól fenntartja egy újabb jegyértékesítési kör lehetőségét.

április 11, 2021