Már csak egy nap van hátra az Eb kezdetéig, és ahogy az lenni szokott, a különböző elemző cégek elkezdték közzétenni, hogy szerintük milyen eredménnyel fog zárulni a 2021-es labdarúgó Eb.
A Gracenote egymillió szimulációra alapozva hozta ki saját rangsorát. Eszerint Belgium a legesélyesebb a trófea elhódítására. 14%-os esély van erred, ám az Angolok csak néhány századszázalékkal lemaradva, szintén 14%-ot kaptak az elemzőcégtől. Szerintük ehhez nagy mértékben hozzájárul majd a hazai pálya adta előny is (mindhárom csoportmérkőzést otthon játsszák majd, valamint a csoportgyőzelem esetén a nyolcaddöntőt, az elődöntőt, valamint a döntőt is otthon vívhatják majd meg).

Harmadikként a vb-címvédő franciák 12%-al, majd a spanyolok 10%-al, az olaszok 9%-al, valamint a címvédő portugálok 8%-al követik az első két helyezettet. Furcsa mód Dánia 7, míg Németország csak 6%-ot kapott. A magyar válogatott 21. helyen lett rangsorolva, ezzel megelőzve Szlovákiát, Finnországot, és Észak-Macedóniát.

Érdekesség, hogy a csoportból való kijutás esélyét is megbecsülték, ahol válogatottunk csupán a finneket előzte meg (az ő csoportjukban van még Belgium, Dánia, Oroszország).

A Gracenote szerint legvalószíűbb egy angol – belga döntő. Ezt követi az Anglia–Olaszország, a Dánia–Belgium, a Spanyolország–Belgium, a Spanyolország–Franciaország és az Olaszország–Spanyolország összecsapás.