Utolsó Eb előtti felkészülési mérkőzését Írország ellen vívta meg a magyar válogatott.

Az első félidő leginkább az unalomról szólt. Talán a legérdekesebb esemény az írek mérkőzés előtti térdelése volt, amit a magyar közönség füttykoncerttel fogadott.  Mindkét oldalon akadt 1-1 helyzet. A vendégek részéről Egan fejelte a a léc alsó élére labdát az 5. percben. Szerencsénkre kifele pattant onnan. Részünkről Schäfer beadását Szalai Ádám fejelte kapura, és Bazanu mentett bravúrral, majd a szöglet után Kecskés fejesét vágták ki a gólvonalról.

A második félidőben azonban felpörgött a magyar csapat. Bolla Bendegúz helyett Lovrencsics Gergő jött be a szünet után, Varga Rolandot pedig Varga Kevin váltotta. Nego mellett Szalai Ádámnak több helyzete is akadt, ám végül maradt a 0-0-ás döntetlen.

A két edző az alábbiakat nyilatkozta a mérkőzés után:

„Komoly lépést tettünk előre játékban a legutóbbi meccshez képest, még ha most nem is tudtunk győzni, de a veretlenségi sorozatunkat tovább nyújtani igen. Az Eb-n más minőségű ellenfelekkel szemben, más taktikára lesz szükség, ám nincs okunk az aggodalomra, a mai teljesítményünk láttán nem tehetek szemrehányást. Az érezhető volt, hogy a pálya utolsó negyedében hiányzott a minőség, de amikor vannak hiányzók, amikor Sallai Rolandra sem számíthatunk, adódhat ilyen” – nyilatkozta Marco Rossi, a magyarork trénere.

„Kemény mérkőzés volt, egy olyan magyar csapattal szemben, amely a Nemzetek Ligájában feljutott a legfelső divízióba, valamint kijutott az Európa-bajnokságra. Akadtak hiányosságaink, de így is megvoltak a helyzeteink. Több fiatal játékos lehetőséghez jutott, akik a jövőben is az ír csapat fontos tagjai lehetnek” – mondta Stephen Kenny,  az írek kapitánya.

A magyar válogatott immáron 11 mérkőzés óta veretlen. A Marco Rossi vezette csapat legutóbb 2020 szeptember 6-án, Oroszországtól szenvedett hazai pályán 3–2-es vereséget. Azóta a következő eredménysort produkálták a mieink:

 1. Bulgária–Magyarország 1–3
 2. Szerbia–Magyarország 0–1 
 3. Oroszország–Magyarország 0–0
 4. Magyarország–Izland 2–1
 5. Magyarország–Szerbia 1–1
 6. Magyarország–Törökország 2–0
 7. Magyarország–Lengyelország 3–3
 8. San Marino–Magyarország 0–3
 9. Andorra–Magyarország 1–4 
 10. Magyarország–Ciprus 1–0
 11. Magyarország–Írország 0–0

Legutóbb, legalább 11 meccses veretlenségi sorozatot húsz éve produkált a magyar válogatott. Akkor, Bicskei Bertalan szövetségi kapitányi időszakában, 2000. március 29. és 2001. április 25. között 12 meccsen nem kapott ki a nemzeti csapatunk.

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 9000 néző. V: Stefanski (lengyel)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi (Bogdán, 63.) – Kecskés, Orbán, Szalai A. – Bolla (Lovrencsics G., a szünetben), Kleinheisler (Nego, 63.), Nagy Á., Schäfer, Fiola (Hahn J., 79.) – Szalai Á. (Schön, 88.), Varga R. (Varga K., a szünetben). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
ÍRORSZÁG: Bazunu (Kelleher, a szünetben) – Duffy, Egan, D. O’Shea – Doherty, Z. Knight (Ogbene, 89.), Cullen, Hourihane (Molumby, 56.), J. McClean (Manning, 85.) – Parrott (Horgan, 56.), Idah (Ja. Collins, 89.). Szövetségi kapitány: Stephen Kenny

 

június 9, 2021