A B csoport első mérkőzése sajnos komoly drámát hozott. Sokáig kérdéses volt, hogy Eriksent sikerül-e újraéleszteni. Természetesen a játékvezető egyből félbeszakította a mérkőzést, amikor látta nagy a baj. A döntés a folytatásról az UEFA kezében volt. Végül a szövetség úgy határozott, hogy 20:30-kor folytathatja a két csapat a találkozót. A mérkőzés képe a sajnálatos esetig abszolút hazai, dán fölényt mutatott.

Hradeczkynek az 5. percben már bravúrt kellett bemutatnia Jonas Older Wind 17 méterről eleresztett lövésénél. Az első negyedóra végén Pierre-Emile Hojbjerg veszélyeztetett fejjel, Hradeczky azonban ezúttal is a helyén volt.

A 26. percben Braithwaite tört be a tizenhatoson belülre a bal oldalon, majd a rövid sarkot vette célba, ám mellé ment a próbálkozás. A 40. minutumban is ő próbálkozott, ezúttal a kapu bal oldalát nézte ki magának, ám nagyjából fél méterrel mellé lőtt. a 42. perc azonban dármai pillanatokat okozott amikor CHRISTIAN ERIKSEN a az oldalvonal mellett összeesett. Szerencsére a játékosok hamar felisemrték, hogy nagy a baj, így azonnal jeleztek az orvosoknak. 12 perces küzdelem után sikerült stabilizálni  az állapotát, majd ezután kórházba szállították.

A második kezdés után is óriási fölényben fociztak a hazaiak, ám a vezető gólt a 60. percben mégis a finnek szerezték meg a semmiből.  Egy látszólag veszélytelen beadást JOEL POHJANPALO fejelt a hálóba 7 méterről.

 

A 74. percben büntetőt rúghattak a dánok, ám HOJBJERG erőtlenül rúgta meg a labdát, gyakorlatilag a finn kapus kezébe passzolta azt. Ezután a hazaiak még nagyobb fokozatra kapcsoltak, de nem sikerült gólt szerezniük, így az újonc Finnországé lett a 3 pont.

A mérkőzést követően Peter Möller, a dán szövetség sportigazgatója is megerősítette azt a DR nevű dán rádiós és televíziós csatornának, hogy Eriksen beszélt a csapattársaival a szokásosnál sokkal hosszabbra nyúlt félidőben.

Összeesett, segítségre, szívmasszázsra volt szüksége a pályán. Szerencsére magához tért, és elvitték őt a stadionból. Már kapcsolatba léptünk vele, a játékosok is beszéltek Christiannal. Ez jó hír. Jól van, a játékosok érte játszanak a folytatásban. Gondolunk a szüleire és a családjára.

A találkozót követő nemzetközi sajtótájékoztatón a dánok szövetségi kapitánya, Kasper Hjulmand is Eriksenről beszélt:

Nagyon nehéz este volt, ami mindenkit emlékeztetett arra, melyek az igazán fontos dolgok az életben. Az emberi kapcsolatok, a családtagok, a barátok, akik közel állnak hozzánk. Nem is lehetnék büszkébb erre a társaságra, amelynek tagjai ennyire vigyáznak egymásra. Christian Eriksen nemcsak a csapat egyik legjobbja, de emberként is az egyik legkiválóbb. Vannak olyan játékosok, akiket nagyon megviseltek a történtek, óriási trauma ért minket, de történjen bármi, a legfontosabb, hogy mindenki jól legyen. A folytatás nem volt egyszerű, mert mindenki az érzelmeivel küzdött, nem tudtunk felpörögni, agresszivitás nélkül pedig nem lehet meccset nyerni. A következő napokban kell feldolgozni, amit átéltünk

A csapat orvosa az alábbiakat mondta:

Csak pár megjegyzést szeretnék hozzáfűzni a képernyőn látottakhoz. Akkor hívtak minket a pályára, amikor Christian összeesett, igaz, én ezt magam sem láttam. Gyorsan kiderült, hogy baj van. Amikor odaértünk hozzá, az oldalán feküdt, légzése és pulzusa volt. De elég gyorsan változott ez a kép, majd elkezdjük a szívmasszást. Fantasztikusan gyors segítséget nyújtottak a stadion orvosai és a mentőszemélyzet. Ezzel az együttműködéssel visszaszereztük Christiant, ő pedig  beszélt hozzám. Ekkor engedélyeztem, hogy vihetik a kórházba további vizsgálatra

B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Dánia–Finnország
 0–1
Koppenhága, 15 200 ezer néző. Vezette: A. Taylor (angol)
Dánia: 
K. Schmeichel – Wass (Stryger, 76.), Kjaer (Vestergaard, 63.), Christensen, Maehle – Eriksen (M. Jensen, 43.), Höjbjerg, Delaney (Cornelius, 76.) – Poulsen, Wind (Skov Olsen, 63.), Braithwaite.
Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand
Finnország: 
Hrádecky – Raitala (L. Väisänen, 90.), Arajuuri, O’Shaughnessy, Uronen – Lod, Kamara, Sparv (Schüller, 76.), Toivo – Pohjanpalo (Forss, 84.), Pukki (Kauko, 76.). Szövetségi kapitány: Markku Kanerva
Gólszerző: Pohjanpalo (60.)

 

Csoportkör
jún 12, 2021
18:00 Dánia Dánia 0 - 1 Finnország Finnország
21:00 Belgium Belgium 3 - 0 Oroszország Oroszország
jún 16, 2021
15:00 Finnország Finnország 0 - 1 Oroszország Oroszország
jún 17, 2021
18:00 Dánia Dánia 1 - 2 Belgium Belgium
jún 21, 2021
21:00 Finnország Finnország 0 - 2 Belgium Belgium
21:00 Oroszország Oroszország 1 - 4 Dánia Dánia
június 13, 2021